МIНIСТЕРСТВО АГРОПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ УКРАЇНИ
НАКАЗ
вiд 07.10.98 | N 297 |
---|
Про затвердження Перелiку видiв
сiльськогосподарської продукцiї, яка ввозиться
на митну територiю України як сировина для
подальшої переробки
Зареєстровано в Мiнiстерствi юстицiї України 13 листопада 1998 р. за N 724/3164 |
Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказами Мiнiстерства аграрної полiтики України
вiд 5 вересня 2001 року N 262,
вiд 14 липня 2003 року N 239,
вiд 8 квiтня 2004 року N 129
Вiдповiдно до постанови
Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19 червня 1998 р. N 931
"Про перемiщення через митний кордон
сiльськогосподарської продукцiї, що ввозиться
для переробки" наказую:
1. Затвердити Перелiк видiв сiльськогосподарської продукцiї, яка ввозиться на митну територiю України як сировина для подальшої переробки (додається).
2. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Мiнiстра Ярошовця В. С.
Перший заступник Мiнiстра | Ю. Я. Лузан |
ПОГОДЖЕНО: | |
В. о. першого заступника Голови Держстандарту України | О. М. Величко |
Перший заступник Голови Держмитслужби України | О. Б. Єгоров |
ЗАТВЕРДЖЕНО наказом Мiнiстерства агропромислового комплексу України вiд 7 жовтня 1998 р. N 297 |
|
Зареєстровано в Мiнiстерствi юстицiї України 13 листопада 1998 р. за N 724/3164 |
ПЕРЕЛIК
видiв сiльськогосподарської продукцiї, яка
ввозиться на митну територiю України як сировина
для подальшої переробки
N з/п |
Код товару згiдно з УКТ ЗЕД | Опис товару |
1. | ГРУПА 2 | |
0201 | Яловичина свiжа або охолоджена | |
0202 | Яловичина морожена | |
0203 | М'ясо свиней свiже, охолоджене або морожене | |
0206 | Тiльки: харчовi субпродукти великої рогатої худоби, свиней, овець, кiз, коней, вiслюкiв, мулiв, свiжi, охолодженi або мороженi | |
0207 | М'ясо та харчовi субпродукти домашньої птицi, вказаної в товарнiй позицiї N 0105, свiжi, охолодженi або мороженi | |
2. | ГРУПА 3 | |
0303 | Риба морожена, крiм рибного фiле та iншого м'яса риб товарної позицiї 0304 | |
0304 | Фiле рибне та iнше м'ясо риб (включаючи фарш), свiже, охолоджене або морожене | |
0303 10 000 | Лосось тихоокеанський (Oncorhynchus spp.) морожений, за винятком печiнки, iкри та молок | |
Iншi лососевi, мороженi, за винятком печiнки, iкри та молок: | ||
0303 21 000 | форель (Salmo trutta, Salmo gairdneri, Salmo clarki, Salmo aguabonita, Salmo gilae) | |
0303 22 000 | лосось атлантичний (Salmo salar) i лосось дунайський (Hucho hucho) | |
0303 29 000 | iншi | |
Камбалоподiбнi (Pleuronectidae, Bothidae, Cynoglossidae, Soleidae, Scopthhalmidae та Citharidae), мороженi, за винятком печiнки, iкри та молок: | ||
0303 31 100 | палтус чорний (палтус синьокорий) (Reinhardtius hippoglossoides) | |
0303 31 300 | палтус атлантичний (Hippoglossus hippoglossus) | |
0303 31 900 | палтус тихоокеанський бiлокорий (Hippoglossus stenolepis) | |
0303 32 000 | камбала морська (Pleuronectes platessa) | |
0303 33 000 | морський язик (Solea spp.) | |
0303 39 100 | камбала (Platichthys flesus) | |
0303 39 200 | мегрим (Lepidorhombus spp.) | |
0303 39 900 | iншi | |
Тунець (роду Thunnus), скiпджек, або тунець смугастий (Euthynnus (Katsuwonus) Pelamis), морожений, за винятком печiнки, iкри та молок: | ||
0303 41 | Тунець довгоперий або альбакор (Thunnus a la lunga) | |
0303 42 (крiм 0303 42 580) | Тунець жовтоперий (Thunnus a lbacares) | |
0303 43 | Скiпджек, або тунець смугастий | |
0303 49 | Iншi | |
0303 50 | Оселедцi (Clupea harengus, Clupea pallasii), мороженi, за винятком печiнки, iкри та молок | |
0303 60 110 | Трiска виду Gadus morhua, морожена, за винятком печiнки, iкри та молок | |
0303 60 900 | Трiска виду Gadus macrocepha lus, морожена, за винятком печiнки, iкри та молок | |
Iнша риба, морожена, за винятком печiнки, iкри та молок: | ||
0303 71 | Сардини (Sardina pilchardus, Sardinops spp.), сардинелла (Sardinella spp.), кiльки або шпроти (Sprattus sprattus) | |
0303 74 | Скумбрiя (Scomber scombeus, Scomber australasicus, Scomber japonicus) | |
0303 75 900 | Акули iншi (крiм акули колючої (Squalus acanthias) та акули кошачої (Scyliorhinus spp.) | |
0303 76 000 | Вугор (Anguilla spp.) | |
0303 77 000 | Окунь (кам'яний окунь) (Dicentrarchus labrax, Dicentrarchus punctatus) | |
0303 79 190 | Iнша прiсноводна риба (крiм коропiв) | |
0303 79 210 | Iнша морська риба роду Euthynnus, крiм скiпджека, або тунця смугастого (Euthynnus (Katsuwonus) pelamis), вказаного в субпозицiї 0303 43, для промислового виробництва продуктiв, вказаних у товарнiй позицiї N 1604 | |
0303 79 230 | ||
0303 79 290 | ||
0303 79 550 | Тiльки: риби виду однокольорового бонiто | |
0303 79 610 0303 79 630 |
Iнша морська риба виду Orcynopsis unicolor | |
0303 79 650 | Анчоуси (Engraulis spp.) | |
0303 79 710 | Лящ морський (Dentex dentex i Pagellus spp.) | |
0303 79 750 | Лящ морський звичайний (Brama spp.) | |
0303 79 830 | Риба путасу (Micromesistius poutassou або Gadus poutassou), (тiльки: некондицiйна для годiвлi хутрових звiрiв) | |
0303 79 990 | Iншi | |
0303 80 000 | Печiнка, iкра та молоки | |
3. | ГРУПА 4 | |
0405 00 900 | Тiльки: iншi жири молочнi, iз вмiстом жиру бiльш нiж 85 % за масою | |
0407 00 1900 | Яйця курячi для iнкубацiї | |
0408 11 | Яєчнi жовтки сушенi | |
ГРУПА 5 | ||
0511 99 10 90 | Сухожилля та жили, обрiзи та аналогiчнi вiдходи необробленої шкiри | |
4. | ГРУПА 8 | |
0801 30 000 | Горiхи кеш'ю (безпосередньо в упаковках чистою вагою понад 10 кг для промислової переробки) | |
0802 11 0802 12 |
Мигдаль (безпосередньо в упаковках чистою вагою понад 10 кг для промислової переробки) | |
0802 21 000 0802 22 000 |
Горiх лiсовий (лiщина) (Corylus spp.) (безпосередньо в упаковках чистою вагою понад 10 кг для промислової переробки) | |
0802 90 900 | Iншi горiхи (безпосередньо в упаковках чистою вагою понад 10 кг для промислової переробки) | |
0805 | Цитрусовi плоди, свiжi або сушенi | |
0806 20 180 0806 20 980 |
Виноград сушений, крiм коринки та султани | |
0811 | Плоди та горiхи (свiжi або варенi у водi або на пару), мороженi, з додаванням або без додавання цукру або iнших пiдсолоджувальних речовин | |
0814 00 000 | Шкiрка цитрусових плодiв або шкуринки бахчевих культур (включаючи шкуринки кавуна), свiжi, мороженi, сушенi або консервованi для короткострокового зберiгання у розсолi, сiрчанiй водi або в iншому тимчасово консервувальному розчинi | |
5. | ГРУПА 9 | |
0901 11 000 0901 12 000 |
Кава несмажена, з кофеїном або без кофеїну | |
0901 30 000 | Плодова м'якоть та оболонки зерен кави | |
0902 | Тiльки: чай ароматизований або неароматизований, безпосередньо в упаковках чистою вагою понад 10 кг для промислової переробки | |
0904 | Перець роду Piper; перець роду Capsicum або роду Pimenta, сушений, подрiбнений або мелений | |
0905 00 000 | Ванiль | |
0906 | Кориця та квiтки коричного дерева | |
0907 00 000 | Гвоздика (цiлi плоди, квiтки та квiтонiжки) | |
0908 | Мускатний горiх, мацис i кардамон | |
0909 | Насiння анiсу, бад'яну, фенхеля, корiандру, кмiну або тмiну; ягоди ялiвцю | |
6. | ГРУПА 10 | |
1001 | Пшениця i сумiш пшеницi та жита (меслин) | |
1002 00 00 | Жито | |
1003 00 | Ячмiнь | |
1004 00 00 | Овес | |
1005 | Кукурудза | |
1005 90 000 | Кукурудза iнша (крiм насiннєвої) | |
1006 | Рис | |
1006 40 000 | Подрiбнений рис (рис-сiчка) | |
1007 00 | Сорго зернове | |
1008 | Гречка, просо та насiння канаркової трави; iншi зерновi | |
7. | ГРУПА 11 | |
1107 10 990 | Iнший солод непiдсмажений | |
8. | ГРУПА 12 | |
1201 00 | Соя, подрiбнена або неподрiбнена | |
1202 | Арахiс, не пiдсмажений i не приготовлений будь-яким iншим способом, лущений або нелущений, подрiбнений або неподрiбнений (безпосередньо в упаковках чистою вагою понад 10 кг для промислової переробки) | |
1205 00 | Насiння рапсу, подрiбнене або неподрiбнене | |
1206 00 | Насiння соняшнику, подрiбнене або неподрiбнене | |
1208 | Борошно i шрот з насiння або плодiв олiйних культур, крiм насiння гiрчицi | |
1210 20 000 | Шишки хмелю, свiжi або сушенi, подрiбненi, порошкоподiбнi або гранульованi; лупулiн | |
1211 | Рослини, їх окремi частини, в т. ч. насiння та плоди, що використовуються з парфумерною, фармацевтичною, iнсектицидною, фунгiцидною та аналогiчною метою, свiжi або сушенi, цiлi або подрiбненi, подрiбненi або меленi | |
1212 | Тiльки морськi водоростi | |
9. | ГРУПА 13 | |
1301 90 000 | Тiльки: емульгатори-стабiлiзатори природнi | |
1302 (крiм 1302 11 000 1302 12 000 1302 19 100 1302 19 910 1302 19 990 1302 32) |
Соки та екстракти рослиннi; пектиновi речовини, пектинати i пектати; агар-агар та iншi клеї та загущувачi рослинного походження, видозмiненi або невидозмiненi | |
10. | ГРУПА 15 | |
1506 00 000 | Iншi жири та олiї твариннi та їх фракцiї, в тому числi нерафiнованi або рафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу | |
1507 | Олiя соєва та її фракцiї, рафiнованi або нерафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу | |
1511 | Олiя пальмова та її фракцiї, рафiнованi або нерафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу | |
1512 | Олiя соняшникова, сафлорова або бавовняна та їх фракцiї, нерафiнованi або рафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу | |
1513 | Олiя кокосова (копрова), пальмоядрова або бабасу та їх фракцiї, нерафiнованi або рафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу | |
1514 | Олiя рапсова, сурепна або гiрчична та їх фракцiї, нерафiнованi або рафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу | |
1515 | Iншi жири та олiї рослиннi (в т. ч. олiю джоджоба) та їх фракцiї, нерафiнованi або рафiнованi, але без змiни їх хiмiчного складу | |
1516 20 990 | Тiльки: рослиннi жири, олiї та їх фракцiї для виготовлення харчових продуктiв, у тому числi для кондитерських виробiв (в упаковках чистою ємнiстю понад 1 кг) | |
1517 90 990 | Тiльки: сумiшi рослинних жирiв, придатнi до вживання (для виготовлення харчових продуктiв, у тому числi для кондитерських виробiв) | |
1520 | Глiцерин сирий, глiцеринова вода та луг | |
11. | ГРУПА 17 | |
1701 11 100 | Цукор-сирець тростинний, без ароматичних або барвникових добавок для рафiнування | |
12. | ГРУПА 18 | |
1801 00 000 | Какао-боби, цiлi та подрiбненi, сирi або смаженi | |
1802 00 000 | Какавелла (лушпайки, оболонки, шкiрка) та iншi вiдходи какао | |
1803 | Какао-паста, знежирена або незнежирена | |
1804 00 000 | Какао-олiя, жир та рiдка олiя з какао | |
1805 00 000 | Какао-порошок без додавання цукру або iнших пiдсолоджувальних речовин (безпосередньо в упаковках чистою вагою понад 10 кг для промислової переробки) | |
13. | ГРУПА 20 | |
2006 00 (крiм 2006 00 100 2006 00 310) |
Плоди, горiхи, шкiрка плодiв та iншi частини рослин, консервованi в цукрi (просоченi цукровим сиропом, глазурованi або зацукренi) | |
Джеми, желе плодово-ягiднi, мармелади, пюре плодово-ягiднi або горiховi, паста плодово-ягiдна або горiхова, якi пройшли теплову обробку, в тому числi з додаванням цукру або iнших пiдсолоджувальних речовин: | ||
2007 91 300 | Цитрусовi iз вмiстом цукру понад 13 % за масою, але не бiльше 30 % за масою | |
2007 99 390 | Iншi, iз вмiстом цукру понад 30 % за масою | |
2007 99 590 | Iншi, iз вмiстом цукру понад 13 % за масою, але не бiльше 30 % за масою | |
2009 | Соки фруктовi (включаючи виноградне сусло) та соки овочевi, незбродженi i без додавання спирту, з додаванням або без додавання цукру або iнших пiдсолоджувальних речовин | |
14. | ГРУПА 21 | |
2103 30 100 | Гiрчичний порошок | |
Харчовi продукти, якi не поiменованi в iншому мiсцi: | ||
2106 90 990 | Iншi | |
15. | ГРУПА 22 | |
Для промислового використання: | ||
2204 29 та 2204 30 |
Тiльки: винограднi, шампанськi та коньячнi виноматерiали | |
2208 10 900 | Тiльки: коньячний спирт (тiльки для промислового використання) | |
16. | ГРУПА 23 | |
2301 10 000 | Борошно, мучка та гранули з м'яса або м'ясних субпродуктiв; шкварки (не придатнi до вживання людиною) | |
2301 20 000 | Борошно, мучка та гранули з риби або ракоподiбних, молюскiв чи iнших водних безхребетних (не придатнi до вживання людиною) | |
2304 00 000 | Жмих та iншi твердi вiдходи, отриманi в результатi екстракцiї соєвої олiї, немеленi або меленi, негранульованi або гранульованi | |
17. | ГРУПА 24 | |
2401 | Тютюнова сировина; тютюновi вiдходи | |
2403 | Iнший промислово виготовлений тютюн та промисловi замiнники тютюну; тютюн "гомогенiзований" або "вiдновлений"; тютюновi екстракти та есенцiї |
(Перелiк iз змiнами, внесеними згiдно з наказами Мiнiстерства аграрної полiтики України вiд 05.09.2001 р. N 262, вiд 14.07.2003 р. N 239, вiд 08.04.2004 р. N 129) |