Перейти к основному содержанию

  • УКР
  • РУС

 logo

Вторник, Сентябрь 23, 2025 - 17:13
  • Главная
  • Программное обеспечение
  • Загрузка
  • Форум
  • Курсы валют
  • Единое окно для международной торговли
  • Партнеры
  • О компании
  • Контакты

Вы здесь

Главная

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 17.04.2006 р. N 29/1-11.1/2659-ЕП

 

Київськiй регiональнiй митницi


Про класифiкацiю згiдно з УКТЗЕД риби пряного солiння

     У Центральному митному управлiннi лабораторних дослiджень та експертної роботи розглянуто лист Київської регiональної митницi щодо класифiкацiї згiдно з УКТЗЕД риби пряного солiння, розфасованої у пластиковi вiдра або жерстянi банки.

     З зазначеного питання повiдомляємо про наступне.

     Солiння риби - це послiдовний технологiчний процес консервування сiллю, сутнiсть якого полягає в насиченнi води, яка знаходиться в рибi, сiллю.

     Згiдно товарознавчої класифiкацiї розрiзняють наступнi види солiння риби: просте солiння, спецiальне солiння, пряне солiння.

     Риба солона або у розсолi (простого солiння), тобто, консервацiя якої забезпечується достатньою кiлькiстю солi, згiдно УКТЗЕД класифiкується у товарнiй позицiї 0305. Згiдно до Пояснень до УКТЗЕД, затверджених наказом Держмитслужби вiд 31.01.2004 N 68, у процесi приготування риби солоної або риби у розсолi можуть застосовуватись такi консерванти, як: нiтрит або нiтрат натрiю (Е250 та Е251).

     Вiдповiдно до товарознавчої класифiкацiї спецiальне солiння риби передбачає застосування як харчової солi, так i цукру. У вiдповiдностi iз Поясненнями до УКТЗЕД додання незначної кiлькостi цукру пiд час приготування солоної риби не впливає на включення такої риби у товарну позицiю 0305.

     Пряним солiнням називають процес обробки риби сумiшшю сухої солi, цукру i прянощiв з доданням оцтової кислоти, або без додання останньої. В тканини риби в процесi такого солiння проникає деяка кiлькiсть цукру i прянощiв, якi надають продукту специфiчний гострий смак та приємний аромат. Кiлькiсть солi при пряному солiннi невелика, тому внаслiдок її слабкої консервуючої дiї, до пряної риби добавляють консервант - як правило, бензоат натрiю (Е211).

     Враховуючи той факт, що згiдно з вимогами УКТЗЕД риба та її частини, приготовленi способами, не передбаченими в товарних позицiях 0302 - 0305, включається у товарну групу 16, риба пряного солiння оброблена сумiшшю солi, цукру, прянощiв, з доданням оцту, класифiкується у товарнiй позицiї 1604.

Начальник Управлiння I. П. Рамусь

Основное меню

  • Главная
  • Программное обеспечение
  • Загрузка
  • Форум
  • Курсы валют

Навигатор ВЭД

  • База документов
  • Каталог документов
  • Подборка документов
  • Украинская классификация товаров ВЭД
  • Единый список товаров двойного назначения
  • Классификационные решения ГТСУ
  • Средняя расчетная стоимость товаров согласно УКТВЭД
  • Справка по товару УКТВЭД
  • Таможенный калькулятор
  • Таможенный калькулятор для граждан (M16)
  • Расчет импорта автомобиля

Информационная поддержка

  • Электронное декларирование
  • NCTS Фаза 5
  • Единое окно для международной торговли
  • Время ожидания в пунктах пропуска
  • Проверить ГТД
  • Таможенный кодекс Украины
  • Кодексы Украины
  • Справочные материалы
  • Архив новостей
  • Обсуждение законопроектов
  • Удаленный контроль ГТД
  • Перечень тестовых заданий
  • Часто задаваемые вопросы
  • Реклама на сайте
Copyright © 2025 НТФ «Интес» Все права сохранены.
Поддержка: support@qdpro.com.ua